Waarom levenstestament?

Wie behartigt mijn belangen als ik dat zelf niet meer kan óf . . . .
Waar zeg ik ja tegen.
Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. En … we worden een dagje ouder. Dan neemt de kans toe, dat we afhankelijk worden van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken.Het is op zo’n moment goed om erover na te denken, wie uw financiële belangen gaat behartigen. In wie hebt u het volste vertrouwen? Neem tijdig de regie in handen om uw wensen en behoeften vast te leggen. Dat kan met een volmacht, een levenstestament of een testament. Vaak laat men zijn/haar belangen behartigen door een kind, maar het is ook mogelijk een goede vriend hiervoor te vragen.En waar zeggen deze betrokken dan ‘ja’ tegen?

Op 27 november komt notaris P. van den Broecke hier uitvoerig over praten.Ook zal hij het één en ander vertellen over de digitale erfenis, want . . . Wil je wel blijven doorleven op Facebook als je er zelf niet meer bent?

Net als miljoenen anderen maakt u waarschijnlijk ook gebruik van sociale media. Wie zet er nou geen vrolijke vakantiefoto’s op Instagram of checkt in op Facebook bij dat gezellige restaurant of mooie museum?! U ook? Dan zou het goed zijn om na te denken over wat er later moet gebeuren met al die foto’s en berichtjes, als u er zelf niet meer bent. Uw accounts op de sociale media zijn ook een onderdeel van uw erfenis en u kunt nu bepalen wat er later mee gebeurt.

Bijna iedereen heeft een digitale erfenis:
sociale media accounts, alles wat u in de cloud bewaart, zoals foto’s, filmpjes en documenten, maar ook uw online tegoeden bij Paypal en webshops.
Als u niks regelt is de kans groot dat u online blijft doorspoken en dat uw digitale erfenis weglekt of onbereikbaar blijft voortleven. Immers, hoe weten uw nabestaanden waar uw digitale erfenis uit bestaat, waar ze die  kunnen vinden en hoe ze er toegang toe krijgen? En het belangrijkste: hoe weten ze wat u wilt dat er met uw digitale erfenis gebeurt?
Gelukkig is er een redelijk eenvoudige oplossing. Men kan in een testament namelijk vastleggen wat er moet gebeuren met uw accounts op sociale media. Moeten deze online blijven? Offline gezet worden? Of wilt u dat ze worden omgezet in een herdenkingspagina? Dat kan bijvoorbeeld bij Facebook. Verder kunt u in uw testament uw nabestaanden informeren over hoe ze toegang krijgen tot uw online erfenis, wie de digitale zaken moet regelen en wie bijvoorbeeld jouw foto’s erft.

Ook hierover zal de heer van den Broecke spreken en vragen beantwoorden.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Notaris2019-2-2.png
Op woensdag 27 november komt Notaris P. van den Broecke ons meer uitleggen over het levenstestament en het verschil tussen een levenstestament en een gewoon testament. En er is gelegenheid om vragen stellen. Een aantal jaren geleden heeft notaris F. Ton aan de senioren in Culemborg ook al eens een lezing gegeven, maar er verandert veel in korte tijd, dus lijkt het ons verstandig naar de nieuwe inzichten te luisteren, ook in een kleinere zetting.

Waar. De middag wordt, zoals gewoonlijk, gehouden in het
R.-k. Parochiecentrum, Ridderstraat 198.
Aanvang 14:00 uur.
U hoeft zich niet op te geven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *